Suggestietherapie 

 

Bij suggestietherapie wordt er van uitgegaan dat iedere gedachte die in onze geest post vat, ernaar streeft werkelijkheid te worden. Wij moeten het beeld in ons dragen van hoe wij wensen te worden. Heeft dit beeld zich in ons ‘onderbewuste’ vast geworteld, dan zal het trachten zich in werkelijkheid om te zetten.

 

Dit onbewuste proces kunnen wij bewust beïnvloeden. Door herhaald en systematisch opbouwende suggestieve woorden aan te reiken aan iemand of aan jezelf (auto-suggestie), wordt in het onderbewuste het gewenste beeld ingeprent, waarvan de verwezenlijking geestelijk of lichamelijk herstel zal brengen.

 

Wanneer je bijvoorbeeld elke dag, op vaste tijden, tot je innerlijk spreekt: ”elke dag word ik in alle opzichten beter en beter”, groeit de neiging tot werkelijk sterker en gezonder worden, zowel in lichamelijk als in geestelijk opzicht; of, als je pijn voelt en jezelf herhaaldelijk toespreekt met de formule “het gaat over”, roep je het beeld op van bevrijding van pijn en de verwezenlijking van dat beeld helpt je het pijngevoel te doen verdwijnen.

 

Samen met de therapeut zoek je naar positieve suggesties die je helpen om belemmerende denkpatronen (dat kan ik toch niet; ik moet mezelf wegcijferen; als ik nee zeg voel ik me schuldig) te doorbreken. Met suggesties geef je aan wat je graag zou willen, wat een gewenste situatie is, welke gevoelens of denkwijzen je wenst. In hypnose laat je dit je onderbewuste weten. De therapeut biedt je deze suggesties aan in de vorm van een verhaal of door beelden op te roepen.

 

 

 

Terug naar Hypnotherapie, behandelmethoden <<